0548 - 53 00 0

Wonen in hartje Markelo

In hartje centrum van Markelo op de hoek van de Grotestraat en de Bergweg wordt het project Kistemaker gerealiseerd. Supermarkten, winkels en de apotheek zijn binnen handbereik. En ook fraai; in uw ‘achtertuin’ ligt de Markeloseberg!

Ik wil meer informatie

Charmant Markelo

Dorps wonen in een echt Twentse omgeving. Dat betekent alles bij de hand, altijd een praatje met de buren, elkaar vriendelijk groeten op straat én een prachtige omgeving. In Markelo woont u groen, gezellig en omgeven door historie.

Fraaie monumenten, een prachtige kerk, museumboerderij en een gezellig dorpsfeest; Markelo heeft het allemaal. Bekijk de voorzieningen kaart van het project Kistemaker en ontdek wat er allemaal in de buurt te doen is.

Voormalige slijterij van Kistemaker

De oudere Markeloër kent het nog wel; de voormalige slijterij van Kistemaker, in de volksmond beter bekend als Görkink. Het pand werd in 1709 gebouwd, in opdracht van bakker Gradus Görkink. Kleinzoon Berend Teunis breidde de bakkerij in 1842 uit met een tapperij.

Na Berend was Berendina, de oudste dochter van Berend, aan zet. Zij trouwde met Jan Hendrik Kistemaker en nam de bakkerij/ tapperij/slijterij over. In 1973 kwam er een einde aan de activiteiten. Het pand is recent afgebroken, maar de plek leeft voort in het nieuwe project Kistemaker!

Ontwikkeling & realisatie

Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen
Reggesingel 32
7461 AK Rijssen
Tel. 0548 - 53 00 00
www.tsbouwvastgoed.nl

Verkoop & informatie

Berends Naafs Makelaars
Grotestraat 19
7471 BK Goor
Tel. 0547 - 27 25 47
www.berendsnaafs.nl

Cookie policy     Privacystatement          Realisatie: Stijlgenoten